Tijdschrift voor Bouwrecht en Onroerend Goed (TBO)

Uitgever: Intersentia

TBO is het basistijdschrift voor iedereen die professioneel met het "bouwgebeuren" geconfronteerd wordt. Dit "bouwgebeuren" wordt in TBO multidisciplinair benaderd: de focus richt zich zowel op het gebouw als op de grond, de interactie tussen beide, als op de activiteit van het bouwen. Ook de

symbiose tussen privaat- en publiekrecht is hier een bewijs van. Talloze aspecten van contractenrecht, zakenrecht, fiscaal recht, aansprakelijkheidsrecht, ... zullen uitgebreid besproken worden.

TBO verschijnt zes maal per jaar. Telkens worden er twee rechtsleerbijdragen opgenomen (één met focus op privaatrecht en één op publiekrecht). Elk nummer bevat ook een belangrijk geannoteerd vonnis of arrest.

Ten slotte wordt ook telkens een overzicht opgenomen van de belangrijkste rechtsleer (privaat- /
publiekrecht), evenals een overzicht van de recente wetgeving. Aldus wil TBO rekening houden met de noden van de praktijk en inspelen op de actualiteit. Het uitgelezen redactieteam staat garant voor de kwaliteit van TBO.

Redactie
Voorzitters:
Kurt Deketelaere (Buitengewoon Hoogleraar KU Leuven, Secretaris-Generaal LERU, Voorzitter VREG) en Alain Laurent Verbeke
(Gewoon Hoogleraar KU Leuven, Visiting Professor of Law Harvard, Professor of Law Tilburg Law School & UCP Lisbon,
Advocaat te Brussel en Kortrijk)

Hoofdredactie:
Nicolas Carette (hoofddocent Universiteit Antwerpen, advocaat), Bram Delvaux (advocaat en senior research fellow IMER KU
Leuven), Kristof Uytterhoeven (hoofddocent KU Leuven, advocaat) en Kristof Vanhove (research fellow KU Leuven en advocaat)

Deelredacties:
Verbintenissen en Bijzondere overeenkomsten: Kristof Uytterhoeven en Kristof Vanhove (coördinatie), Frank Burssens (advocaat),
Siegfried Busscher (advocaat), Maarten Dambre (advocaat en docent UGent), Christine Heeb (advocaat), Marco Schoups
(advocaat), Sarah Schoenmaekers (docent UMaastricht en advocaat) en Pierre Thiriar (Hof Antwerpen)
Goederenrecht en notarieel recht: Nicolas Carette en Kristof Vanhove (coördinatie), Christoph Castelein (notaris), Maarten De Clercq (notaris), Mathieu Muylle (docent VUB), Steven Snaet (advocaat)
Publiekrecht: Bram Delvaux (coördinatie)
Overheidsopdrachten: Kristof Uytterhoeven (coördinatie), Kris Lemmens (advocaat), Sarah Schoenmaekers en Marco Schoups
Stedenbouw en ruimtelijke ordening: Els Empereur (advocaat), Pierre Lefranc (Staatsraad), Thomas Sterckx (advocaat), Ive Van Giel (advocaat) en Stijn Verbist (advocaat en docent UHasselt)
Onteigeningen: Stijn Verbist (advocaat en docent UHasselt) en Els Empereur
Milieu en energie: Bram Delvaux (coördinatie), Els Empereur en Bernard Vanheusden (hoofddocent UHasselt)
Fiscaal recht: Nicolas Carette (coördinatie) en Wim Panis (advocaat)

Coördinatie rechtspraak: Michael Barbier (advocaat)

Correspondenten:
Johan Boon (Hof Brussel), Wim Goossens (advocaat), Benoît Kohl (advocaat en docent ULg), Peter Marcoen (Hof Gent), Sven Mosselmans (Hof Gent), Veronique Peeters (Hof Antwerpen), Nadia Schepens (jurist Bouwunie), Stéphanie van Gulijk (docent Universiteit Tilburg), Kristien Van Lint (Kh. Leuven) en Francis Van Nuffel (Nl. Rb. Brussel)
Prijs enkel papier
€ 220.00 (BTW excl.)
Prijs enkel online
€ 235.00 (BTW excl.)
Prijs papier+online
€ 245.00 (BTW excl.)
IP: € 525 (BTW excl.)
Terug Meer details Redactie Website uitgever

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten

Beste abonnee van

Om toegang te krijgen tot alle 0 resultaten van uw zoekopdracht, die Jurisquare u kan bieden naast de 0 resultaten uit , moet u ingelogd zijn op Jurisquare met uw inloggegevens voor Jurisquare.

Ja, ik heb niet enkel een elektronisch abonnement op het tijdschrift maar ook op het platform Jurisquare. Ik log dan ook in met mijn inloggegevens voor mijn Jurisquare account en krijg direct alle zoekresultaten te zien.

Ik heb geen abonnement bij Jurisquare, maar wil me wel lid maken, om zo toegang te krijgen tot alle zoekresultaten en vele andere voordelen. Abonnementen beginnen vanaf € 410,26 (excl. BTW) voor 1 gebruiker voor 12 maanden.

Let wel: om ook de tekst van deze zoekresultaten te kunnen raadplegen, moet u verder wel voldoen aan de voorwaarden die daarvoor bij Jurisquare gelden. Dit betekent onder meer dat u een abonnement op het tijdschrift in kwestie moet hebben en dat de toegang ertoe op Jurisquare geactiveerd moet zijn, of dat u het recht op elektronische toegang tot het boek heeft verworven.

Ik heb geen abonnement bij Jurisquare, maar wil wel meer informatie.